zondag 30 september 2012

Freubelen is niet altijd gemakkelijk

Ik was met een speciaal projectje bezig. Het borduren daarvoor is een peuleschil. 
Dat was dan ook zo af. Maar de manier waarop ik het verwerken wil, gaat niet zoals ik wil. Ik wil het plaatsen in een houten lijst. Hiervoor heeft mijn collega Henny [dankjewel!] voor mij het sjabloon uitgezaagd. Ik zou het dan gaan verven. Hiervoor heb ik spuitlak. Maar denk je nu dat het naar mijn zin is? Nee. Nu kreeg ik van mijn DH de tip om het niet staande te spuiten, maar liggend. Ik heb het meeste er weer afgeschuurd en ik heb het nu liggend gespoten. Ik ben benieuwd hoe dat gaat aflopen. Hij gaf mij ook nog de tip om het met de kwast te doen, maar ik ben deze weg ingeslagen en wil hiermee doorgaan. Wordt vervolgd. 
Mijn moeder is binnenkort jarig. Nu heeft mij oudste zus bedacht dat we met z'n allen een poesiealbum gaan geven. Hierin gaan dan alle kinderen en kleinkinderen een stukje schrijven. Voor mij geen probleem. Ik had bedacht dat het iets met rozen moest gaan worden. In zocht in mijn uitgebreide catalogus van patronen en kon een deel van een patroon gebruiken voor een roosje. Het is toch heel mooi geworden al zeg ik het zelf. 
En het poesiealbum wordt geweldig. Zo leuk om te zien wat iedereen bedenkt. Ik heb mijn moeder al even lekker gemaakt, maar ze werd er niet heet of koud van zei ze. Behalve als ze het straks ziet denk ik. Binnenkort gaat ze verhuizen. Dus dat wordt inpakken geblazen. We hebben met z'n allen de rollen al verdeeld dus ik denk dat het heel snel zal gaan. 

1 opmerking:

  1. Ik dacht al, Gonda gaat vast wel weer wat borduren voor in het album! :) Erg mooi je roos.
    Leuk dat je de kwartetten nog niet had.

    BeantwoordenVerwijderen