zaterdag 13 juli 2013

Wat doe je zoal op een zaterdag in juli?

Onze DD is als zeeverkennerleiding mee op zomerkamp. Dat zomerkamp hebben ze op de Friese meren. De tweede zaterdag tijdens het kamp hebben ze dan de zogenaamde ouderdag. Ze trekken rond met een grote vrachtboot waar ze op slapen en eten en waar de zeeverkenners met de zeilboten op rondzeilen. Op deze bewuste zaterdag liggen ze dan in Langweer en ouders en familie kunnen langskomen. Dit doen we altijd als we niet op vakantie zijn. Dit jaar dus ook. 
Zo rond elf uur zijn we dan in de haven van Langweer. Hier worden we opgehaald met de scouting zeilboten en worden we gebracht naar de Jacoba II. Hier vertoeven we dan enige tijd met onze familieleden. We eten en praten en voor wie dat wil, gaan we zeilen. Erg leuk, vooral ook omdat het mooi weer was. Zo halverwege de middag worden we dan weer teruggebracht naar de haven en gaan we weer naar huis. Altijd een leuk terugkerend evenement. 

Thuisgekomen moesten er nog wat boodschappen gedaan worden en togen de heren met hun instrumenten richting tuin. Wat startte met een zomerzaterdagavondconcert mondt uit in lessen over accoordenschema's ed. DS speelt bij DH in de Big Band op de gitaar en heeft nog het een en ander te leren.
Ondertussen heb ik een zeer dramatisch, maar wel heel leuk boek uitgelezen. "Sterren boven Cornwall" van Liz Fenwick. Een eerste roman van deze schrijfster. Heerlijk boek om te lezen tijdens de zomer, maar nu helaas uitgelezen. Gelukkig heb ik nog wat op vooraad! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten