woensdag 2 april 2014

Ei 2, nog meer papierfreubelwerk en borduurwerk op hout

Ei 2 is ook gereed. Ik maakte nog meer roosjes en plakte dit wederom op een gouden eitje. Ik had te weinig standertjes en toen bedacht ik me dat ik nog soepbotten had van twee jaar geleden. Ik wist ook waar ze waren en nadat ze gespoten en gedroogd waren, heb ik er drie standertjes bij. Grappig geheel vind ik zelf.
De dierentuin is ook weer uitgebreid met twee dieren; een kameel en een neushoorn. Zijn ze niet erg leuk?

Binnenkort is er een zoveel jarige trouwpartij. Daarvoor moet ik natuurlijk ook iets maken. Nu biedt het mini borduren veel mogelijkheden. Want als je normaal iets borduurt over twee draadjes en als je dan bijvoorbeeld stramien van 11 draadjes op 1 cm hebt, dan is het, als je het over één draadje borduurt 1/4 gedeelte kleiner. Ik heb nog allemaal plakjes hout en bedacht dat het leuk zou zijn om daar iets op te maken. Patroontjes heb ik genoeg. Dus aan de slag. Het eerste resultaat mag er zijn vind ik. Helemaal ook gecombineerd met het natuurlijke touw. 

Voordeel is ook dat je het vrij snel klaar hebt en dan weer voor iets anders kunt gaan. Niet dat dat grotere projecten in de weg staat, maar voor nu even fijn. Momenteel ben ik bezig met het borduren van een paasei over één draadje. 
Alle deuren staan open vanwege het overheerlijke weer dat we hebben. Alle dagen rond de 19 graden. Bijna alle warmterecords worden gebroken. Heerlijk overal op de fiets naar toe en in de tuin werken. Dat was vorig jaar wel heel anders. Letterlijk omdat ik midden in het revalidatieproject zat, maar ook vanwege de temperaturen die rond het vriespunt lagen. 

1 opmerking:

  1. Superleuk je geknutselde dieren!
    Je trouwerij borduursel is ook erg leuk geworden.
    Het mooie weer is erg fijn. Wij zitten ook lekker buiten.
    Lieve groet, Rensina

    BeantwoordenVerwijderen