zondag 29 juni 2014

Spin, P, Textielfestival en de Groene Gast

Afgelopen woensdag zijn we naar Leeuwarden geweest. DS had een presentatie op de NHL van het project waar hij aan heeft meegewerkt. Vanaf april zijn ze met een werkgroep bezig geweest om een spin te maken. Deze spin hebben ze zelf ontworpen. Hij moest kunnen lopen, de poten afzonderlijk kunnen bewegen, van afstand bestuurbaar zijn, een video kunnen presenteren en geluid kunnen weergeven. Een prachtig project en met een mooi eindresultaat. Rond elf uur waren we op de plaats van happening. In totaal waren er tien groepen met dus ook tien spinnen. Er was een heel traject uitgezet waarbij werd uitgetest op de spin ook daadwerkelijk alle items kon uitvoeren. Een erg indrukwekkend geheel. Het geheel was in wedstrijdvorm gegoten. Uiteindelijk ging het natuurlijk om alle prestaties van de spinnen. 
De spin van DS deed goed mee en kreeg als cijfer een "8". Ze hebben de wedstrijd niet gewonnen, maar leuk om te zien hoe de verschillende groepen tot een spin zijn gekomen. 
E.e.a. heeft uiteindelijk geresulteerd in het behalen van de Propedeuse. DS mag nu stage gaan lopen bij een bedrijf om zodoende zijn studie te kunnen voortzetten. 
In de krant werd ik geattendeerd op een textielfestival in Nuis. Eigenlijk had ik teveel dingen op zaterdag, maar ik wilde er toch heen omdat je zoiets zo dicht in de buurt toch vooral moet gaan bezoeken zodat het nog eens zal gaan plaatsvinden. Bij 't Rieuw in Nuis vond het plaats. Een prachtige plek voor zo'n festival. Op het gras diverse plekken met verschillende handwerktechnieken. Het was heerlijk weer dus goed toeven. 


In het museum waren ook  werkstukken gepresenteerd. Leuk hoe ze dit gecombineerd hebben. Binnen vier dames met enorme pronkrollen met de diverse borduurtechnieken. Heel erg prachtig om te zien. 
's Middags was het tijd voor "De groene Gast". Met de dames van de bloemschikcommissie hebben we deze tuin in Lucaswolde bezocht. Ook weer mooi om te zien. Achtereenvolgens een bosje, een boomgaard, een kas, een wilde bloementuin, een vijver met beplanting eromheen en perken met diverse kruiden. Omdat dit in het kader was van de "tuin en kunsttiendaagse in het Westerkwartier" waren er in de tuin diverse elfen te zien. Zij waren op diverse plekken gesitueerd en hadden een link met textiel. De kinderen waren erg mooi geschminkt en de combinatie met textiel was leuk om te zien. 

 's Avonds was er op podium Nienoord het concert van de Harmonie en Testify. Gelukkig hadden we goed weer en werd er boeiende muziek gespeeld. 
Dit waren zo weer een paar inspirerende uitstapjes de afgelopen week. Nog één werkweek en dan gaan we de vakantieperiode in. 

2 opmerkingen:

  1. Nou Gonda kijk eens op mijn blog....we zijn elkaar misschien wel tegengekomen in Nuis, Ik vond het erg leuk en heb ervan genoten!
    Je had weer een drukbezet weekend zie ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een fijne week zeg.
    Geweldig dat cijfer van Jasper en wat goed dat hij nu zijn P. heeft!
    Liefs, Rensina

    BeantwoordenVerwijderen