zaterdag 13 september 2014

Alle dingen van de afgelopen twee weken

Zijn we zo maar weer twee weken verder. Er gebeurd momenteel erg veel bij ons zodat de tijd omvliegt. 
Zo langzamerhand raak ik een beetje gewend op de nieuwe werkplek. Veel nieuwe collega's en allemaal nieuwe kinderen waarvan ik nu een aantal namen ken. Ik ben wel blij met mijn switch. Dit is goed voor mij. Het werken in een grote groep met collega's bevalt mij prima. Elke keer dat ik werk fiets ik er heen. Als ik dan 's avonds thuis kom staat er bijna 20 km op de teller. Goed voor mijn dijbeenblessure en goed voor de conditie. Geluk heb ik met het weer. Steeds geen regen onderweg. Dat zal nog wel veranderen, maar daar ben ik dan wel weer op voorbereid met een goede regencape. 
Onze dochter went in Utrecht. De afgelopen week stond in het teken van, uiteraard, het volgen van de lessen, maar ook de zoektocht naar een kamer. Uiteindelijk is het via connecties gelukt. Het is niet groot, maar ze heeft onderdak en daar gaat het om. Volgende week krijgen we de grote verhuizing. Een hoogslaper is gekocht, evenals een kledingkast en een lamp. Morgenavond vertrekt ze weer naar Utrecht met de fiets, want ze kan eerst nog een week bij iemand in huis. Voor haar wel zo rustig in plaats van elke dag 5 uur in trein en bus. Hier wordt het stiller in huis. Onze zoon is momenteel wel thuis, dus we hebben nog wel wat gezelschap. 
Gelukkig is er ook tijd voor borduren. De randjes gaan natuurlijk door, ik ben halverwege augustus, en ik maakte mooie kaartjes voor een .. jarig huwelijk. Zo snoezig om te maken en ik vind het resultaat ook erg leuk. 
Zo langzamerhand plaats ik ook elke week een foto van onze nieuwe plant in de tuin. Het lijkt er nu toch op dat er een kalebas aan komt. Ik houd jullie op de hoogte van de vorderingen. Sowieso bloeit er haast elke dag een bloem. Leuk om te zien. 
Verder ben ik verblijdt met een prachtig bord. Niet zo maar een bord, maar eentje met een borduurafbeelding er op. Ze maakten toch vroeger ook schitterende dingen. Hij staat te pronken op de kast. 

Vandaag is er rommelmarkt in Leek. Ik was er gisteren ook al even en kocht een aantal kwartetten. Straks gaan we nog even kijken, temeer mijn husband zorgt voor de muzikale omlijsting. Het is prachtig weer dus dat komt helemaal goed. Ook nemen we nog even een kijkje bij een Quilttentoonstelling in Tolbert. Daar is een prachtige boerderij helemaal  opgeknapt en daar is dus de tentoonstelling. Vanmorgen reden we er langs en zagen we al twee quilts hangen op een linnenrek. Ik ben benieuwd. 
Ik sluit af met een strikrandje [zo noem ik het althans], van de randjes per week. Zo snoezig. Ik ben nu halverwege augustus dus nog een kleine achterstand weg te werken. Maakt niet uit, het borduurplezier blijft! 

1 opmerking:

 1. Ik las op fb al van het goede nieuws van Hester, wat snel is dat gegaan zeg!
  Leuk! Ik ben nog druk op zoek in Zwolle, maar gaat moeizaam.
  Moet ze nu wel iedere dag naar school? Ik dacht maar een keertje per week.
  Het kaartje is aangekomen hoor, hij is weer leuk!
  Lieve groet, Rensina

  BeantwoordenVerwijderen