zaterdag 27 juni 2015

Naar een prachtige tuin

Met de dames van de bloemschikgroep hadden we vanmiddag een uitje. We gaan meestal naar iets groens en vandaag gingen we naar de tuin van landgoed Pábema bij Zuidhorn. 
De enorme boerderij is door het echtpaar gekocht in 1998 en door de jaren heen helemaal opgeknapt. Daarbij zijn ze vrijwel gelijk begonnen met de tuin. 
Samen met Klaas Noordhuis uit Leens hebben ze een opzet gemaakt voor een tuin. Met veel beukenhagen en diverse lijnen met bomen ed. 
De gracht om de boerderij heen was vrijwel geheel verdwenen en is weer opnieuw uitgegraven. Om de gracht heen zijn twee rijen bomen geplaatst. 
Aan de voorkant van het huis is een boerentuin gemaakt met bomen, hagen en perken rozen. Aan de zijkant is achter een bijzondere beukenhaag gesnoeid in driehoekvorm, een bloementuin gerealiseerd. Deze ook in verschillende driehoeken in het gras met daarin bloemen en planten op kleur en blad. Erg mooi om te zien allemaal. 
Wat in het oog sprong was natuurlijk de beukenhaag en alle kleurrijke perken met diverse bloemen. Ook was er veel aandacht voor diverse bladplanten in de kleur van de perken. Zo zagen we de Gunnera Brasiliensis met enorme bladeren en daaronder verstopt de bloeiwijze. 

In het "rode" perk veel papavers met hun felrode bloemen en de rood/oranje bloeiende plant "Brandende liefde". Prachtige blikvangers en het hele seizoen door verschillende bloeiende planten en bloemen. 

Buiten de redelijk strakke tuin ook iets vrijere vormen met o.a. een slingerende perk met wit bloeiende pioenrozen. 
We hadden werkelijk een prachtige middag met een informatieve rondleiding. Een pareltje in het Westerkwartierder landschap. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten