zondag 4 september 2011

Op zondag heerlijk relaxen met de krant, radio twee en blogs lezen en maken

Op deze grijzige dag heerlijk relaxen en nog eens nagenieten van de vakantie. Het was toch wel erg prachtig daar in de Franse Jura. Meestal maken we rondritten en komen we van alles tegen, maar soms nemen we de folders ter hand en kiezen iets uit. 
Zo kwamen we in een folder een aankondiging van de jaarlijkse brocantemarkt tegen. Het was niet ver en het leek ons leuk om er heen te gaan. Meestal nemen we dan een route touristique, mijn DH is een kaartenfanaat en kan altijd en overal de weg vinden, en zo kwamen we dan aan in plaats van bestemming. 
Van verre zagen we de auto's al staan dus dat beloofde wel iets, nl. dat het geen "rommelmarkt" was. Nou, dat verwachtingen werden waargemaakt. Het was een schitterende markt met vele mooie waren. 
De hele dorpsstraat aan beide kanten en rondom de kerk allemaal kramen en tafels. We hebben er zeker een paar uur rondgescharreld. Doordat het zo groot was, liepen de mensen verspreid rond en kon je alles goed bekijken. Ik stuitte op een heel mooi bord van Villeroy & Boch. 
Dit kon ik kopen voor € 3,--. Erg weinig voor veel moois. Ook kocht ik twee kwartetten, een Franse en een Zwitserse. De Fransen doen hun kwartetten in een houten box en noemen het Jeu de famille. Zo eentje heb ik er nu dus en de Zwitserse is er een die betrekking heeft op het 650-jarig bestaan van Zwitserland. Erg leuk dus. 
Ach zo is het dus nog even nagenieten. Fijn toch? Meestal koop ik wel iets in het vakantieland, zodat ik altijd een herinnering heb. Ik heb zo al heel veel leuke vakantieherinneringen, naast de foto's die we altijd maken. Denk je nog even aan toen...

1 opmerking:

  1. Hoi Gonda wat een gezellig blog, ik kom eens vaker bij je buurten en ga je volgen! Tot gauw.

    BeantwoordenVerwijderen