zaterdag 19 mei 2012

Kunst, vogel en nog één maand te gaan

Tijdens de Hemelvaartvakantie zijn er op landgoed Nienoord al jaren de stoomdagen. Vroeger gingen we daar elk jaar heen, de laatste jaren niet meer. Naast dit evenement zijn er altijd andere activiteiten. Dit jaar "Buitengewoon kunst op Nienoord". 
Zo'n 50 kunstenaars etaleren hun producten in kramen in de borgtuin van landgoed Nienoord. Buitengewoon boeiend om te zien. Schilderijen, keramiek, foto's, viltwerkstukken, sieraden enz. Bij de kraam van Alexandra Veneman, http://www.keramiekalexandraveneman.nlwerd ik getroffen door prachtige vogels op stokken. Voor mijn verjaardag had ik wat contanten gekregen en dit besteedde ik hieraan. Ik kocht er één. Prachtig om te zien. 
Ik kiek hem eerst maar even. Samen met mijn DH, die nu in Finland verblijft voor een concertreis met zijn koor, vind ik wel een plaatsje in de voortuin. Een mooie aanwinst. 
Tevens een leuke herinnering, want gisteren hoorden we voor het eerst de jonge pimpelmezen in het hokje piepen. De ouders vliegen af en aan want ze hebben natuurlijk veel honger. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat met ouders en kroost. 
Doordat ik heerlijk vrij ben heb ik tijd gehad voor "mei". Ik heb het nu dus af en er is dus nog één maand te gaan. Dan komt er nog een moeilijke opgave om te bedenken hoe ik dit af ga maken. Enfin, wie dan leeft, wie dan zorgt. Ondertussen heeft DS de boot in de verf, de onderkant wel te verstaan, en heb ik de garage verder opgeruimd. En dat geeft een opgeruimd gevoel kan ik je zeggen. Je vindt van alles weer en je kunt er weer normaal rondlopen. Heerlijk. 
Nu ga ik foto's halen van gemaakte werkstukken, boodschappen doen en nog meer zaterdagse dingen. Fijn weekend. 

1 opmerking:

  1. Hoi Gonda,

    Ik heb nu ook een blog over de theezakjes. Kom je eens een kijkje nemen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat :)
    Ik ben ook al een volger.

    Groetjes Rensina

    BeantwoordenVerwijderen