vrijdag 11 mei 2012

Textielmuseum, trouwpartij en keukenproject

Afgelopen woensdag zijn we 's morgens vertrokken in de stromende regen. Ik had het gevoel dat ik door de wolken reed, zo grijs en zoveel neerslag. Maar we waren mooi op tijd bij de trein in Heerenveen. Als je met z'n drieeën reist dan vliegt de tijd voorbij. We gingen dan ook van noord naar zuid en we hebben bijna drie uur getreind. Rond 12 uur waren we dus in het textielmuseum. Dat overtrof wel onze verwachtingen. Wat een leuk museum, vooral ook omdat er hedendaagse kunstenaars werken met oude en nieuwe technieken. als je de historie zo bekijkt was er vroeger veel personeel nodig voor het produceren van allerlei verschillende soorten textiel. 
De gedekte tafels waren prachtig met mooie tafelkleden en gedateerde serviezen. Je kreeg hierdoor een mooi beeld van de ontwikkeling van linnengoed en serviezen. In de ruimte met weeftoestellen kreeg je de geur nog in de neus van vroeger. Ook leerden we allerlei nieuwe woorden: tuften, schrobbelen en duivelen. Ook weten we nu dat er drie verschillende soorten garens zijn; natuurlijke, technische en fantasie garens. Ook leuk was de dagbesteding van de gehandicapten. We kregen een hele rondleiding. 
Rond 4 uur waren we wel uitgekeken en aanvaardden we weer de terugreis. In Utrecht gingen we eten bij onze neef en zijn vriendin. Heerlijke macaroni hebben we daar gegeten. Terwijl we daar waren kreeg mijn oudste zus telefoon dat haar echtgenoot opgenomen was in het ziekenhuis. Zuurstofproblemen en benauwdheid. Dat was wel echt even schrikken. Achteraf bleek het niet ernstig en levensbedreigend te zijn, maar het was niet leuk. En je moet ook maar weer afwachten wat er weer achterweg komt. Want dit verhaal heeft natuurlijk een staartje. Dit was helaas een bizar eind van verder een geweldige dag. Rond de klok van kwart over elf was ik weer thuis. Vermoeid van een lange, maar hele leuke dag weg. 
Gisteren hadden we de trouwerij van onze medelid van de muziek. Ons was gevraagd om een recept in te leveren. Ik had een heerlijk recept van een zuurkoolstamppot. Erbij had ik dit hart geborduurd. Een trouwhart. Echt leuk om te doen. Maar ook alweer voltooid verleden tijd. De trouwdienst in de kerk hebben we muzikaal begeleidt. Het trouwfeest nadien was gezellig. 
De keuken nadert het stadium van voltooiing. We zijn naar Ikea geweest voor een kastje waar de combimagnetron op kan. Ook andere leuke dingetjes zijn gekocht. Nog een paar dagen dan is het klaar. Geweldig mooi wordt het. Helemaal naar onze zin. De laatste dingetjes nog en dan is ook dat klaar.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten