woensdag 18 september 2013

Geheim project, goed leren handwerken en letters borduren

Afgelopen zondag waren we bij mijn jongste zus en we hadden een bijzonder kado voor haar. Dit had alles te maken met het geheime project. De foto [hier nog ongewassen en ongestreken] toont het resultaat van het project. 
Mijn zus heeft nl. een winkeltje aan huis genaamd "Het blauwe schaap". Toen mijn oudste zus en ik op de handwerkbeurs waren in Zwolle zagen we dit prachtige patroon van een schaap. We dachten meteen aan onze jongste zus en bedachten dat we het wel gezamelijk met drie zussen konden geven. Ik zou het schaap dan borduren, mijn andere zus zou de letters borduren en mijn oudste zus zou het dan gaan inlijsten. Zo gezegd zo gedaan. Het resultaat is erg mooi geworden. Helaas had ik mijn fototoestel niet bij mij om het schaap met lijst te fotograferen, maar wie weet komt dat nog eens. Zuslief was er erg blij mee, dus dat was voor ons weer mooi. Je hoopt altijd maar dat iemand het mooi vindt, maar dat is niet altijd gegarandeerd. 
Afgelopen weekend hadden we ook de jaarlijkse rommelmarkt bij onze kerk. Deze is gigantisch groot qua goederen en meestal vind je wel iets van je gading. Ik kon helaas pas op zaterdag, dus toen waren de meeste kwartetten al verkocht, maar toch vond ik er nog eentje. Altijd goed. Wat ik ook vond was het werkschrift voor het handwerken.
Acht boekjes voor het handwerkonderwijs waarin verschillende handwerktechnieken worden belicht. Ongeveer uit de 70-er jaren. Hele duidelijke beschrijvingen. Gewoon grappig om te hebben en het kost praktisch niets. 
Nu het geheime project ten einde is, ben ik weer verder gegaan met het borduren van de initialen van ons gezin.
De "H" was aan de beurt en ondertussen al weer gereed. Nu ben ik begonnen met de "J". Het is de bedoeling dat dit uiteindelijk op een kussen terecht komt. Weer een heerlijk werkje zo te doen in deze koude dagen. De herfst heeft ineens toegeslagen met harde wind en heel veel regen. Wel een enorme overgang na de hele mooie zomer die we hadden. Je hoopt dan nog op een mooie nazomer, maar ik heb mijn hoop gevestigd op oktober. Enfin, ik wacht het maar af. 

2 opmerkingen:

  1. Het schaap is echt hel mooi. Leuk zo'n oud handwerkblad. Heerlijk altijd zo'n markt.

    Groetjes Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw wat is het een mooi schaap geworden, daar is ze vast blij mee!
    Ook leuk dat je weer wat nieuwe dingen hebt gevonden op de rommelmarkt.

    BeantwoordenVerwijderen