donderdag 7 augustus 2014

Bloemenlap en twee bijzondere boeken

JA! de bloemenlap is helemaal af. Opeens is het dan toch zover. Een vreemde gewaarwording na de vele steekjes die geplaatst moesten worden. De grootte is 35 x 35 cm. Ik ben er mee begonnen na mijn heupoperatie in 2013. In het najaar van dat jaar en in het voorjaar heeft het even in de kast gelegen. Totdat ik onlangs besloot om het af te maken voordat ik weer met een volgend groot project zou gaan beginnen. En nu... AF, klaar. 

Als het te donker en te laat is om iets te gaan borduren, is het tijd voor lezen. Via het wereldwijde web kom ik allerlei boeken tegen, die reserveer ik dan via de bibliotheek en lees ik dan. Ook krijg ik nog wel boeken via mijn zus. Twee boeken wil ik even onder de aandacht brengen.


 • Van Renate Dorrestein las ik "Verborgen gebreken". Een bizar boek dat zich grotendeels afspeelt op het eiland Mull in Schotland. En dit is nu ook weer bijzonder omdat ik daar in 1990 geweest ben om daar kerst en oud en nieuw door te brengen. Ik zag het eiland zo weer voor mij. Het verhaal is bizar. Hoe kom je op het idee om een verhaal zo te schrijven! Elk hoofdstuk begint met een Bijbeltekst uit Genesis. Wat de connectie met het verhaal is ben ik nog niet achter. Maar het verhaal is boeiend van het begin tot het eind. 
 • Het tweede boek is "Bob de straatkat" van James Bowen. Een waargebeurd en inspirerend verhaal over een straatmuzikant en een straatkat. Onroerend en boeiend over de liefde tussen mens en dier en hoe dat kan leiden tot onverwachte verandering van een levenspatroon. Warm en mooi om te lezen. Je weet meteen weer waarom je zoveel van poezen houdt. 
Ja en er liggen nog een aantal exemplaren om gelezen te worden. Voorlopig kan ik nog even vooruit. 

2 opmerkingen:

 1. Geweldig zeg, je bloemenlap!
  Mooie kleuren en heel leuk zo met de bloemen.
  Je bent maar druk met het lezen, het onderste boek lijkt me leuk om eens te lezen.
  Lieve groetjes uit Sappemeer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is de bloemenlap mooi geworden, lekker vrolijke kleuren heb je gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen