zondag 21 december 2014

Op de valreep de kerstkaarten klaar en verstuurd

Elk jaar maak ik kerstkaarten zelf, niet meer heel veel maar toch altijd wel een aantal. Dit jaar moest het natuurlijk iets met houtjes worden. De gedachte was er al lang, de uitvoering liet op zich wachten. 
Van mijn zwager kreeg ik twee mooie boomstammetjes, echter de plakjes... De zaag was erg stomp. Gelukkig had mijn DH nog een nieuw zaagje voor in het apparaat en de zaagsessie kon beginnen. Met het nieuwe zaagje was de zaak zo gepiept. De "plakjes rollade" zoals we de houtjes altijd noemen waren al snel gereed product. 
Iets erop borduren zou niet dit jaar. Uiteindelijk bedacht ik om kerststerren te gaan haken. In mijn mand met garen had ik nog geschikt garen en omdat ik toch ziek was/ben kon ik dit mooi rustigjes aan gaan doen. Het patroon was niet heel ingewikkeld en dan heb je ook zo een aantal sterren gehaakt. 
Omdat ik ze er niet helemaal op wilde lijmen had ik bedacht om ze via een suikerwater bad hard te maken. Vroeger deed men dat ook met kleedjes en het leek mij wel leuk om dit eens uit te proberen. Het lukte prima. Even opzoeken hoe het moet en als je de slag dan ook te pakken hebt gaat dit ook vrij rap. 
Het resultaat was helemaal wat ik er van verwachtte. De ster kon nu eenvoudig op het houtje bevestigd worden en dit geheel kon dan weer op de kaart gemaakt worden. Ik vind het resultaat prachtig. Weer eens even wat anders. Ik probeer toch altijd origineel te zijn. Uiteindelijk zijn ze allemaal op de bus gegaan en ik hoop dan maar dat ze nog voor de kerst arriveren. 


Vanavond is er het jaarlijkse kerstconcert van het orkest van mijn DH. Hiervoor zijn we in het sfeervolle kerkje in Annen. Ofschoon ik mij helemaal nog niet zo prima voel ga ik toch mee. Het wordt vast erg mooi. Er wordt in ieder geval kerstmuziek gespeeld en dat is altijd mooi. Nog drie daagjes en dan is het kerst. Ik hoef niet meer te werken, dus kan het in ieder geval rustig aan doen. Ik ga de randjes af borduren en daar heb ik al wat mooie extra randjes voor. Heerlijk.................... 
Terwijl ik dit verhaal typ speelt mijn DS kerstliederen in een bijzondere stijl op de gitaar. Ook weer eens wat anders als anders.  

1 opmerking:

  1. Wat een leuk idee om hout en haakwerk tot een kaart te combineren! Veel plezier bij het concert

    BeantwoordenVerwijderen