vrijdag 14 maart 2014

Broerlief is 50 en freubelen met snoeihout

Afgelopen zondag werd mijn broer 50 jaar. Hij wilde graag pecunia, maar daar moet dan wel even iets bij vind ik. Opeens dacht aan de plakjes eikenhout [iets groter als een 2 euro muntstuk] die ik zaagde van de takken die ik sprokkelde na de enorme storm vorig jaar oktober. Met mijn DS had ik bedacht dat het wel leuk was als er iets op kwam. Nu net niet voor deze gebeurtenis, maar destijds bracht hij mij op het idee dat je er iets op kunt maken met de soldeerbout. Dat heb ik nu dus gedaan. Aan de ene kant "50" voor zijn verjaardag en aan de andere kant "TS", zijn initialen. Dit heb ik dus gemaakt en toen bedacht ik dat het leuk was als er een touwtje doorheen zou gaan zodat hij het ergens kan laten hangen. Mijn DH boorde er even een gaatje in en voila, heb je zo maar even iets dat leuk is. Waar een storm al niet toe kan leiden. 


Voor overmorgen zijn we bezig voor een bloemstuk in de kerk. We werden wederom geïnspireerd door de bijlage "Wonen" van het "Dagblad van het Noorden". Hierin stond een schaal met een veelkleurig boeket op een met touw omwikkelde schaal. Nu leek ons dat leuk, alleen had ik bedacht om dat van snoeihout te gaan maken. Ik wilde er een vlechtwerk van maken, maar dat lukte niet. Te stug allemaal. Toen bedacht DD dat ik het wel in elkaar kon pionieren. Dit doen ze bij scouting altijd met grote houten palen. Hiervan maken ze dan vlotten, driepoters, klimpalen enz. Ze heeft me even uitgelegd hoe het werkt en daarna freubelde ik dit in elkaar. 

Het is dan bedoeling dat de bloemen tussen de takken doorgestoken worden in de schaal. Ja, het mut nog wat wurde [zingen ze dan in Friesland], maar het komt vast goed. Morgen gaan we het stuk maken, dan maak ik wel een foto van het eindresultaat. 
Borduren en haken komt momenteel niets van terecht. Ik heb het druk met de zaak en met het werken bij de BSO. Vandaag lekker tijd om met de takken iets te doen en dat is toch ook erg leuk om te doen. 

1 opmerking:

  1. Vind je 50 hanger echt goed gelukt, hij hangt bij ons aan het prikbord.
    Leuk dat jullie er waren.
    Ben erg benieuwd naar je bloemstuk als het af is...
    Fijn weekend, Rensina

    BeantwoordenVerwijderen