zondag 27 juli 2014

Vakantie in Oostenrijk

Vorige week zaterdag vertrokken we richting Oostenrijk voor deel I van onze vakantie. We bevonden ons in Westendorf, een mooi plaatsje in de buurt van Kitzbühel. Ons onderkomen was een prachtig hotel van alle gemakken voorzien. We waren nog niet in Oostenrijk dus de omgeving was nieuw voor ons. Al snel vonden we een ritme. 's Morgens ontbijten, hierna een uurtje relaxen [voor mij borduren op het mooie balkon bij onze kamer] 
en dan aan de reis. Elke dag verkenden we de prachtige omgeving. Wat opviel in de alpen waren de relatief hoge bergen, de vele hotels en de overal aanwezige skiliften. Een ober vertelde ons dat het in de winter ontzettend druk was met wintersporters. Ook viel op dat de meeste balkons versierd waren met bloemen, vrolijk gekleurde bloemen. 
Op vele daken zag je de zogenaamde klokkenstoelen. Een prachtig houten bouwwerk met onder het dak een klok. In het verleden werd deze klok geluid bij calamiteiten of anderszins. We hadden even het idee om er een mee te nemen naar Nederland, maar de hoge prijs weerhield ons hiervan. 
Op woensdag gingen we naar Rattenberg, een leuke plaats met een historisch centrum. Hier fotografeerde ik veel uithangborden in de straat. Mooie, grappige en hele sierlijke. Ook in deze plaats bezochten we nog een kerk. Ook hier weer mooie ornamenten!

Op zaterdag 26 juli vertrokken we richting Italië voor deel II van onze vakantie. Hierover bericht ik een volgende keer. Voorlopig houden we nog mooi vakantie. Maar morgen het volgende bericht over de reis naar Italië. Arriverderci! 

1 opmerking:

  1. Wat word je borduurwerk al prachtig zeg!
    Trouwens ik keek gisteren dat leuke programma waar al die mensen met caravans rondreizen en daar was een man aan het borduren. Zo leuk, moest meteen aan jou denken. Dus ik zou het zeker nog even terugkijken als je terug bent. Het heet 'We zijn er bijna!' op Ned 1.
    Mooie foto's van de uithangborden, ik vind dat ook altijd leuk om te zien.
    Lieve groet, Rensina

    BeantwoordenVerwijderen