woensdag 30 juli 2014

Naar de Weissensee

Vanmorgen regende het weer pijpenstelen. Maar het is over het algemeen zo dat als je beneden aan de berg komt, het weer opknapt. We besloten om naar de Weissensee te gaan. Een mooi tochtje voor de laatste dag. Eerst weer 12 km bochten rijden en dan nog een aantal kilometers door een zeer aangenaam landschap. 
De Weissensee was ook prachtig. Wij vonden dit zo leuk om te zien vanwege de alternatieve Elfstedentocht die hier verreden wordt. Een prachtig meer waar in de winter twee schaatsbanen uitgezet zijn. De komende tocht voor 2015 wordt alweer aangekondigd in de evenementenkalender van deze streek. 
Toen we zo rondreden zagen we een enorm grote schaats die ik natuurlijk op de foto zette. Ons schaatshart ging wel even harder kloppen. 
Toen we terugkwamen bij ons hotel was het weer ook hierboven weer opgeklaard gelukkig. De zon schijnt weer en dat geeft toch een ander beeld.
In het hotel hing een borduurwerk, gemaakt door een vriendin van de eigenaresse, met daarop de naam van het hotel en wat mooie randzaken die te maken hebben met de omgeving. Een leuke herinnering aan een bijzondere vakantie op de grens van Oostenrijk en ItaliĆ« bovenop de berg, 1530 m. hoog. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten