dinsdag 26 mei 2015

Lijnen in het landschap, haken en vogels in de tuin

In het landschap zie je vaak veel lijnen. Toen we op de terugreis waren vorige week zag ik dat en toen ik laatst door het bos fietste ook. In combinatie met bloemen is dat vaak erg mooi.  

Het haken voor de tas is nu verder gegaan. De lapjes voor de ene kant zijn klaar en nu ben ik dus gestart met de lapjes voor de andere kant. Het worden dezelfde lapjes, alleen worden de kleuren nu omgedraaid. Voor de kleine de blauw/groentinten en voor de grote lapjes de zalm/oranje kleuren. 
Toen wij zondagmiddag in de tuin zaten, merkten we een vreemde vogel op. Een kleine lichtbruine met zwarte en oranje accenten. 
Gelukkig heeft manlief de telefoon dan bij de hand om te kijken wat dat voor soort vogel is. Het bleek een zebravink te zijn. Hij of zij was helemaal niet schuw en we konden meerdere foto's maken. Op een internetsite staat te lezen dat deze vogel waarschijnlijk afkomstig is uit een vogelkooi of volière. Daarom is hij waarschijnlijk zo mak. 
Terwijl wij daar zo zitten vliegen ook vader en moeder koolmees af en aan om de jongen te voederen. In het vogelhuisje is het een gekwetter van jewelste, dus ik ik dacht al dat het niet lang meer zou duren voordat ze zouden uitvliegen. 


Vanmiddag was het dus zover. Terwijl wij aan tafel zitten te eten zie ik een klein vogeltje tevoorschijn komen. In totaal telden wij er vier. Toen we naar buiten gingen vlogen er nog twee uit. Eentje kwam terecht in de vlinderstruik en keek verdwaasd om zich heen. 


Hij was helemaal niet schuw en wij vonden het een beetje griezelig want we konden het diertje zo pakken. Uiteindelijk vloog het gelukkig naar een hogere tak in de boom, maar niet nadat wij enkele prachtige foto's gemaakt hadden. Het wordt stil achter huis. Het nestkastje is leeg en de rust keert weer. De zebravink is ook verdwenen. 

1 opmerking:

 1. Oh wat leuk al die vogels!
  Zo lief ook de foto's die je kon maken.
  In ons vogelhuisje, dezelde als jullie van opa, zitten pimpelmeesjes.
  We hopen ook te zien dat ze uitvliegen.
  Groetjes, Rensina

  BeantwoordenVerwijderen