zondag 3 mei 2015

Thema "kunst" en verzetsstrijder

Nu de meivakantie is aangebroken werk ik wel, maar op andere tijden. Ik werk deze week op donderdagmorgen van half acht tot een uur. Momenteel zijn we gestart met een thema, nl. kunst, maar er was nog niet veel gelegenheid om hier iets aan te doen. Nu dus wel. Nu heb ik van mijn zwager en schoonzus een leskist te leen. In de leskist diverse attributen die betrekking hebben op een thema. Nu heb ik de leskist aangepast aan het thema. Ik ging naar de kringloop en kocht een boek over Vincent van Gogh en hieruit haalde ik een zestal schilderijen. Die maakte ik op de daarvoor bestemde plaatsen op de leskist. En voila, je hebt een overzicht in het klein van wat hij maakte. Dit zichtbaar gemaakt op de leskist. Een leuk museumpje in het mini. Leuk voor de kinderen van de bso dacht ik zo. 
In deze tijd weer veel aandacht voor zeventig jaar bevrijding. In de diverse media word je hierop geattendeerd. Op de tv het levensverhaal van Jules Schelvis omlijst met prachtige muziek. Zeer indrukwekkend. In de krant las ik het boeiende verhaal van Joke Folmer, een verzetsstrijdster die de tweede wereldoorlog overleefde. Ze vertelt onder andere over hoe ze in gevangenschap met draadjes en lapjes voorstellingen ging borduren. Hier een Rode Kruis-auto waar zij vergeefs op wachtte in Duitsland. 
Morgen is het 4 mei. Wij verzorgen bij de herdenking de muzikale omlijsting. Altijd ook indrukwekkend. Voor mij ook weer mooi, omdat manlief de dirigent is, zoonlief met mij in het orkest speelt en dochterlief, samen met scouting, met een fakkel langs de optocht staat. Overmorgen dan dus 5 mei. Een groots bevrijdingsfeest in Leek op en rond podium Nienoord. Hier speelt dan weer de Big Band uit Assen waarin de familie meespeelt. Laten we hopen op goed weer. De weergoden beloven niet veel goeds, maar laten we het maar afwachten. 

1 opmerking:

  1. Wat heb je dat weer leuk gedaan voor de BSO. Heb je al leuke reacties van de kids gekregen?
    Wij ook weer twee minuten stilgeweest hier in het Margrietpark, mama moest ook weer meespelen. Veel plezier morgen en tot blogs.
    Groetjes, Rensina
    ps. Heb je mijn blog al gelezen? Belangrijk nieuwtje op bloggebied ;)

    BeantwoordenVerwijderen