dinsdag 19 mei 2015

Sleutelstad Leiden, aflevering 2

Nadat we dat wandbord bewonderd hadden gingen we de kerk in. Alle textieldisciplines waren aanwezig. Kantklossen, weven, quilten, borduren en alles in diverse soorten en maten. Per vereniging een werkstuk  die vervaardigd was door bijdrages van allerlei handwerksters thuis. 
De indianentipi van de quiltsters
De mier met de geborduurde mieren

De jurk van Lichel van den Ende met o.a. mijn lapje
Heel erg mooi om te zien. In het koor waren diverse kraampjes met waren die je kon kopen. En overal, staand, hangend en liggend, diverse objecten. Heel bijzonder. Dit alles in de sfeervolle entourage van de oude kerk, waarvan de oudste delen teruggaan tot het jaar 1100. Nadat wij alles aanschouwd hadden hebben wij gewandeld door Leiden. 
Omdat het nog redelijk vroeg was hebben wij nog een knooppunten fietstocht gemaakt door de omgeving. Het was geweldig mooi weer, dus dat was leuk. Zo kwamen we onderweg nog langs de geboorteplaats van Rembrandt van Rijn. Geboren op 15 juli 1606. 

We besloten de dag met een overheerlijk diner bij een Italiaans restaurant. Moe en voldaan gingen we naar onze hotelkamer, onder de indruk van deze mooie stad.  

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk om je eigen werk daar terug te zien!
    Lijkt me wel bijzonder.
    Zo te lezen hebben jullie fijne dagen gehad.
    Groetjes, Rensina

    BeantwoordenVerwijderen