dinsdag 10 mei 2016

Het leven is goed op het Brabantse land, deel 2

We waren al vroeg uit de veren en besloten om een fietstocht te gaan maken door het mooie natuurgebied. Zo rond de klok van tienen vertrokken we richting het startpunt. Dit was direct al een mooi tochtje door de bossen. We zagen allemaal BMX fietsers met hun fiets en er bleek een criterium te zijn voor deze renners. We dachten nog even aan de Giro, maar dat was in Nijmegen. 

Overal aan de kant zie je een soortement houten palissades waaronder je kunt zitten/staan. Onderweg zagen we er ook weer eentje, met daarvoor een bankje met de tekst "land van de zaligheden". Na even googelen blijkt het het volgende te betekenen: 

Land van de Zaligheden heeft mooie natuur en het uitgebreide netwerk van uitstekende fiets- en wandelpaden zorgt voor een ontspannen en gezond dagje uit. Het fietsroutenetwerk sluit zelfs naadloos aan op het netwerk in BelgiĆ« en andere delen van Brabant. Ondernemers werken samen om dit gebied nog aantrekkelijker te maken voor toeristen als voor inwoners. Het gebied heeft een rijke historie met vele verhalen over de Acht Zaligheden (de typische Kempendorpen). 

Onderweg kwamen we tot de ontdekking dat dit helemaal klopte. Heel afwisselend landschap waarbij je dan weer in BelgiĆ« fietst en dan weer in Nederland. Niet dat je dat kunt zien aan het landschap, maar op een gegeven moment staan er informatieborden met daarop info over de grensactiviteiten vroeger en in de oorlog. Ook fiets je dan zomaar over de "Grensweg" en kom je een oude grenspaal tegen. Interessant. 
Halverwege de route kwamen we door Postel, ook een grensplaats. Hier staat een oude abdij met aanverwante gebouwen. In de oude abdij spotte ik een mooi beeld. 
Na deze stop vervolgden we onze weg verder door de mooie natuur. We zagen ook nog de renners met hun fietsen stoer fietsen over het stoffige parcours. Sterke mannen!
Na 26 kilometer waren we op de thuisbasis. We besloten om nog maar even te gaan zwemmen in het heerlijke zwembad. 
Tijdens onze mini vakantie las ik nog een prachtig boek van Bettina Storks, getiteld "Het huis aan de rand van de hemel". Een boeiend boek dat zich afspeelt in Frankrijk. Op de achterzijde staat "Een indrukwekkende en complexe familieroman" en "Spannend en hartverscheurend". Nu ben je nog niets wijzer, maar het is een echte aanrader die je weer een andere kijk geeft op het leven en op WO II. 
Via het land van Maas en Waal reden we door Nederland weer naar ons huis. We hadden een fijn verblijf in Brabant gehad en kunnen er weer even tegenaan. 

3 opmerkingen:

  1. Wat leuk om zo via je twee blogjes mee te genieten met jullie vakantieweekend. Volgens mij hebben jullie het heerlijk gehad, in ieder geval heel mooi weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als ik zo die blogs lees zou ik zo zelf een hotel boeken en er even tussen uit gaan om ergens lekker van het landschap te gaan genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als ik zo die blogs lees zou ik zo zelf een hotel boeken en er even tussen uit gaan om ergens lekker van het landschap te gaan genieten.

    BeantwoordenVerwijderen