zondag 22 mei 2016

Fietsrondje Thesinge en omgeving

Zo begin mei stond er een bericht in de krant over een expositie in de Kloosterkerk in Thesinge. Drie dames stellen daar hun werken tentoon en ééntje daarvan, Geralda Snoeijer, kende ik. 
Dit leek mij een leuk onderdeel van de te fietsen route in het Groninger land. Manlief stelde een knooppuntenroute samen en met de fietsen in de auto was ons startpunt Noorddijk, net even boven Groningen. 
Zo onderweg zie je mooie natuurzaken. Zo nu en dan stoppen we even om een foto te maken. 
Hier mooi fluitenkruid in de berm van de weg. 
Een knalgeel koolzaadveld met een enkele klaproos in de buurt van Sint Annen. 
Een leuk watertje in de buurt van Thesinge. 
Na ongeveer 17 kilometer kwamen we bij de oude Kloosterkerk, gebouwd in 1786 en schots en scheef, maar heel sfeervol en uitermate geschikt voor de expositie. 

Aan het hek ballonnen en een affiche van de expositie. 
In de kerk was de geëxposeerde kunstwerken leuk en bijzonder om te zien. Hier één van de schilderwerken. 
We kregen een kopje koffie en een kopje thee en dat was heerlijk, want alle café's en restaurants die we onderweg tegenkwamen, waren dicht. 
We vervolgden onze tocht en fietsten nog over een mooi paadje door de weilanden, weer vlakbij ons startpunt. Na bijna 25 kilometer hadden we een mooie fietstocht gemaakt door het mooie natuurschoon van Kardinge en de Ommelanden. 
En we waren nog niet weer in de auto toen het begon te regenen. Geluk voor de natuur, want het is aardig droog bij ons in de tuin. 

1 opmerking:

  1. Wat een leuke fietstocht Gonda, leuk dat je vanmorgen op onze bee was! Tot de volgende keer, groetjes, Conny

    BeantwoordenVerwijderen