zondag 15 mei 2016

Knuffelquilt is klaar

Gisteren, zaterdag, had ik een volledige wasdag. Ik had veel was, want mijn schoonmoeder heeft momenteel even geen wasmachine en ik ging haar even helpen. Zelf had ik ook nog wat en zo was ik de hele dag wat in de weer met de was. Tussen de buien door droogde het boven verwachting toch goed en aan het eind van de dag was alles schoon, opgevouwen en gestreken. Tussen al dat wasgeweld door, kon ik mooi bezig met de knuffelquilt. De achterkant moest nog bevestigd worden, het doorstikken was nog aan de beurt en de bies eromheen moest er tot slot nog aan. Dit heb ik dus gedaan en aan het eind van de dag was ook de knuffelquilt klaar. Zo had ik dus een mooie productieve dag. En terwijl ik dit bericht nu maak, vliegen de pimpelmezen af en aan met voedsel voor de jonkies in het hokje. Dat blijft altijd een leuk gezicht. 
Zoonlief kocht een spiegelreflexfototoestel en zoon- én manlief verdiepen zich nu in het fotogebeuren, belichting, lenzen, afstanden enz. Ze maken nu heel veel foto's en ik ben dan ook vaak onderwerp van foto. Zo krijg je dan ook voor mij verrassende foto's. O.a. eentje van mij aan het freubelen. 
Voor de achterzijde gebruikte ik rode fleecestof, gekregen van mijn zus. Dit vond ik er wel mooi bij passen. 

Voor het doorstikken gebruikte ik drie soorten garens, rood, blauw en groen. Hier ook te zien op de detailfoto's.  

Voor de bies gebruikte ik een bruine biaisband. Zo heb ik dan een knuffelquiltje klaar. Het is leuk geworden. 
Op naar de volgende...  

1 opmerking:

  1. Wat mooi Gonda, ik hoorde van Hillie van jouw bijdrage aan ons knuffeldekentjes project. Super dat jij ook meedoet, het quiltje is erg leuk geworden. groetjes, Conny

    BeantwoordenVerwijderen