vrijdag 23 december 2011

Bijna Kerst

Bijna Kerst en nu even tijd om wat foto's te plaatsen met mooie aandachtspunten die momenteel de aandacht vragen. 
Dit borduurwerkje maakte ik een paar jaar geleden. Dit onderwerp, carol singing, is natuurlijk nauw verbonden met deze tijd. Overal muziek en morgen in de Der Aa-kerk en maandag in de Martinikerk "het Festival of Lessons and Carols". Het hoort er bij en is het niet een snoezig tafereel? De lijst kocht in Lübeck toen we daar eens op een kerstmarkt waren. Verder spelen we zelf natuurlijk in het engelenorkest op kerstmorgen en op tweede Kerstdag bij de kerstdienst met mensen met een verstandelijke beperking. Ook al jaren een traditie, dit jaar extra mooi omdat DS meespeelt op trompet. 

Hier dan alle ballen aan het hart. Ik wordt er helemaal vrolijk van. Voor Kerst brei ik in ieder geval niet meer. Dus voorlopig compleet. 

Deze mooie kerstgroep kocht ik in Rhede tijdens de opnames van de kerst cd van het Roder Jongenskoor. In de wereldwinkel. Is het niet een prachtige groep?

Mijn kastje in de kerstsfeer, met mooie kopjes en mooie ballen, door de jaren heen gekregen. Bovenop een snoezig lichtje, als het kaarsje er in brandt, lijkt het net kant. 

Dit is mijn kerstquilt, gemaakt in 2006. Heel veel reistijd was ik kwijt met het verzamelen van lapjes. Ik had zelf nog wel een aantal, maar er moet altijd wat bij. Ik maakte hem in november, terwijl mijn schoonzus doodziek in het ziekenhuis lag. Toen heeft ze het nog gered, maar in 2009 is ze overleden aan een ziekte waar geen kruid tegen gewassen is. Een quilt dus met bijzondere herinneringen. Het plezier, maar ook de rouw die zich al in ons hart nestelde. Op onze trouwdag, 22 november, overleed toen ook nog een tante van mijn DH, je vergeet je zoiets niet. 
Terwijl ik dit typ is op de tv de begrafenis van Havel in Tsjechië. Gewijde muziek in een prachtige kathedraal, ook een bijzonder mens waarvan afscheid genomen wordt. 
Het klinkt allemaal somber, maar dat is niet zo. Herinneringen zijn er om gekoesterd te worden en het leven gaat gewoon door, wat er ook plaats vindt.  

Tot slot een foto van onze poes. Deze mand heb ik afgedankt en had ik even op de tuinstoel buiten neergezet. Wat is er nu mooier voor een poes om in te zitten? 

Voorlopig nu een einde aan mijn verhaal. Ondertussen heb ik alweer verschillende telefoontjes gehad en hebben we gegeten. Zo gaat dat meestal. Tot blogs!

1 opmerking:

  1. Wat een prachtige kerstballen, Gonda. Ik heb ruzie met mijn computer. Normaal gesproken mag je de computer niet de schuld geven, maar ik snap niet dat ik steeds blogjes mis. Niet van iedereen, maar ik merk dat ik ook een aantal van jouw blogjes nooit heb gezien. Maar gelukkig, ik kan altijd teruglezen en daar was ik al mee begonnen...

    BeantwoordenVerwijderen