woensdag 28 december 2011

Tussen in

Nu zitten we er tussen in. De Kerst is weer geweest en de jaarwisseling aanstaande. Onze Kerstdagen waren vol muziek, zowel instrumentaal als vocaal en gezellig familiebezoek. Nu zijn we bezig met het verwerken van alle tickets en een dupliceeropdracht die voor 1 januari klaar moet [en al klaar is]. We doen het rustig aan en doen alles in een rustig tempo. Ik vind dit ook altijd een lekkere tijd. Je mag van alles en hoeft niet veel. Meestal waren we met vakantie in Denemarken in deze week, maar omdat de DH volgende week een concertreis heeft, hebben we besloten om thuis te blijven. Ook wel eens heel leuk. 
In de kleine uurtjes vond ik tijd om een spannend boek te lezen van Marina Fiorato - Het raadsel van Botticelli. Luciana, de hoofdpersoon én prostituee, staat centraal als figuur in het schilderij van Sandro Botticelli. Later blijkt dat het schilderij, 
La Primavera een geheim bevat. Dit heeft van alles te maken met de wereldpolititiek in de Renaissance. Nadat zij geposeerd heeft steelt Luciana in haar woede een miniatuur van het schilderij omdat zij niet betaald wordt voor haar poseren. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor het verdere leven van Luciana. Samen met monnik Guido weet zij uiteindelijk het geheim te ontraadselen. Ik vond het een spannend boek, soms wat onbeschaamd, Maar wel bijzonder om te lezen. 
Ik heb gelijk de andere twee boeken van deze schrijfster gereserveerd bij de bibliotheek. Hopenlijk binnenkort verkrijgbaar. Maar eerst nog maar even wat andere boeken halen, want de reserveringen zijn er toch nog niet. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten