vrijdag 4 januari 2013

Naar Ribe, de oudste stad van Denemarken

Ons reisdoel op 3 januari was Ribe, de oudste stad van Denemarken. Relatief dicht bij ons in de buurt, dus een mooi eindpunt. Het is een sfeervol stadje met een mooi oud centrum. 
De trekpleister is natuurlijk de oude kerk, maar ook de winkels mogen er zijn. Achter relatief kleine etalages schuilen de leukste winkels. We waren er in een handwerkzaak. Het rook er verschrikkelijk, maar wat ze hadden was behalve veel, ook actueel. Bij de boeken zag ik Kaffe Fasset, toch vrij modern. Naast vele stofjes, borduurpatronen, garen en andere handwerkzaken zag ik nog een mooi handwerkkistje. Ik heb het niet gekocht. Je kunt niet alles kopen wat je leuk vindt. 
De kerk was/is prachtig. 
Mooi versieringen, mooie details, gewoon heel mooi. Hier hebben we wel even vertoefd. Nadien struinen door de winkelstraat en genieten van het gebodene. Geen eenheidsworst in Denemarken. Allemaal leuke winkeltjes met een heel divers aanbod. Wat je in elke plaats zowat wel ziet is de Brugsen, de supermarkt. Maar verder veel zelfstandige ondernemers met veel eigenheid. Leuk om te zien. Vooral ook in de entourage waarin het geplaatst is. 

Mijn historisch hart bloeide volledig op. Allen vonden het leuk en we vertrokken pas om half vijf weer uit Ribe. 
's Avonds gingen we heerlijk uit eten in het restaurant vlak bij ons huis. Lekker en gezellig. Vandaag is Logumkloster de bestemming. Eens kijken wat we daar weer tegenkomen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten