woensdag 16 januari 2013

Winter, lezen en leuk en nuttig handwerken

Ja, het is dik winter in ons landje. Momenteel wijst de thermometer al -8 aan. En het is zo helder als een klok, dus dat kan nog wat worden morgenvroeg. Ik vind het heerlijk. Lekker pittig als je buiten komt, mooie blauwe luchten en binnen heerlijk warm. Echt relaxweer. Dat houdt in lekker lezen in 

Fairfield Park van Montefiore en een start maken met het Tunisch haakwerk dat ik in Denemarken al zou beginnen. 
Maar eerst nog even een update van de gemaakte werkjes van de afgelopen tijd. De "S" had ik al laten zien, maar heb ik nu verwerkt tot een snoezig kussentje. 
Het volgende werkje heb ik dus gemaakt in Denemarken. Ik noem het dan ook het hart van Denemarken. 
De knoopjes heb ik er thuis opgezet. Die zijn wel bijzonder, want ze komen uit de geërfde naaimand van mijn moeder. Ik kreeg dus een enorme mand met allerlei handwerkspul. Waaronder ook meerdere knoopjes. Als ik er zes zo verwerkt heb, vind ik dat erg mooi. Ik weet nog niet hoe ik het verder ga afmaken. DD zegt dat het in een lijstje moet. Ik moet dan nog wel een geschikt lijstje vinden. Enfin, komt tijd komt raad. 
Nu ben ik dan gestart met het Tunisch haakwerk. Ik had gehaakte pannenlappen van mijn schoonmoeder gekregen. Maar dat was al wel 15 jaar geleden. Bij de renovatie van de keuken passen ze nu niet meer en ze zijn ook bijna versleten. Dus tijd voor wat nieuws. Mijn zus werkt bij een oude mevrouw die veel handwerkt. Zij had voor haar ook pannenlappen gemaakt van Tunisch haakwerk. Dit leek mij wel wat en omdat ik dit nog nooit gedaan had ook weer een uitdaging. Maar ja hoe moet dat dan? Geen probleem. 
Even naar handwerkles.nl en je vindt daar van alles. Het garen en de naald had ik al gekocht. Dus de start is gemaakt. Het is helemaal niet moeilijk, maar je moet even weten hoe het gaat. Wordt vervolgd. 

1 opmerking: