donderdag 7 januari 2016

Geweldig lezen en ijzelvrij

Natuurlijk had ik ook een fantastisch boek om te lezen. In het najaar van 2015 las ik dat er een vervolg was geschreven op de Millenniumserie van Stieg Larsson. De kritieken waren niet mals, toch wilde ik het lezen. Vervolgens heb ik het aangevraagd bij de bibliotheek en begin december was hij er. Ik reserveerde het voor de vakantie en had prachtige leesuren. Enorm spannend en een waardig vervolg. David Lagercrantz was verantwoordelijk voor dit boek, getiteld "Wat ons niet zal doden". 
Wat mij betreft weer eentje voor de top 20! 
Dat het normale leven zijn gang weer zou gaan hadden we gedroomd. Op maandag lag er een beste laag sneeuw en was het koud. Koning winter was begin januari gearriveerd.

Buiten lijkt alles een sprookje, maar als je naar je werk moet wordt het al lastiger. Op de eerste dag van de werkweek lukte dat nog wel. Maar 's avonds begon het te ijzelen en de volgende dag lag er een beste laag van jewelste en werkelijk niemand kon een kant op. Het is spekglad overal. 
Het KNMI gaf code rood aan en buiten was het enorm stil. Het hele openbare leven lag en ligt plat. Radio Noord aan, de kachel aan en we moesten ons zien te vermaken binnenshuis. Het zou maar één dag duren dus ... ach wat is nu een dagje. Niets bleek echter minder waar. We zijn al drie dagen op rij ijzelvrij en we rommelen wat aan. 
Op een gegeven moment heb je wel wat boodschappen nodig en toen hebben we de stoute schoenen aangetrokken en via de benenwagen is dit gelukt. 
De weervrouw heeft het steeds over een nieuw ijzelfront, maar hier schommelt de temperatuur nog steeds rond de nul graden. Enfin, we ruimden samen de kerstspullen op en hebben overheerlijke winterkost gegeten, SNERT. Ook is er veel tijd voor borduren en zo rommelen we door.  
Morgen zal alles weer groen zijn en dat wordt wennen!

2 opmerkingen:

  1. Hier hetzelfde slow-living binnenblijveninjewarmehuis-verhaal!
    Aan ijzelkamikaze doen we niet.
    Morgen wordt het anders...............

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nou inderdaad , rare dagen. Al mijn werkdagen ijzel, dus geen school, geen werk...maar een soort kluizenaarsbestaan.....Ben benieuwd hoe het morgen is...

    BeantwoordenVerwijderen