zaterdag 21 december 2013

De kerstkaarten zijn klaar en verstuurd

De kerstkaarten zijn af en verstuurd. Woensdag heb ik ze klaargemaakt en bezorgd in de brievenbus of rondgebracht. Ze zijn echt helemaal prachtig geworden. Ik heb er in totaal 16 gemaakt. 
De materialen kocht ik dus bij de Handwerkboetiek in Roden. 2,5 meter borduurstramien en gekleurd garen van rood naar groen en terug. Daarna kon het borduren beginnen. 2,5 meter borduren is een heel eind, dat kan ik je zeggen, maar het was leuk om te doen. 2,5 meter theepotjes. 

Op de foto nog de alles aan elkaar. Op de volgende foto de theepotjes gewassen, gestreken en van elkaar geknipt. 
Vervolgens alle kaarten op een rij. 


Toen ik laatst eens wakker lag bedacht ik me waarom dat was. Meestal gaat zoiets intuïtief, maar er zit wel een gedachte achter besef ik me. Het leven is weer in evenwicht, vandaar twee theepotten. Ik sta weer recht op twee benen met twee goede heupen. De potten staan met de tuiten naar elkaar toe, de linker kijkt vooruit en de rechter kijkt terug naar het verleden. Heden en verleden zijn met elkaar verweven. Op het kaartje hangt een label, het oude en en het nieuwe jaar. De kleuren staan natuurlijk voor de kerst, rood en groen en alles wat daar tussenin zit. Dus helemaal goed gelukt. Ik heb verschillende achtergrondkleuren gebruikt. Dit kwam omdat dit voorhanden was en je moet doen met wat je hebt. Bovendien is het zo heel verschillend.

1 opmerking:

  1. Leuke kaartjes zeg!
    Hopelijk mogen wij ook zo'n mooie ontvangen :)
    Trouwens bedankt voor de familiebrieven! Hij is weer mooi geworden.
    Fijne zondag, Rensina

    BeantwoordenVerwijderen