maandag 18 juli 2011

Expositie bij Borg Verhildersum is prachtig

Onze tocht naar Leens was prachtig! Na een mooi autoritje over het Groninger platteland waren we rond twee uur bij de Borg. Vanaf de parkeerplaats loop je over leuk paadje naar de borg. We besloten om direct maar naar de expositie te gaan in het Koetshuis. Nou, dit was heel erg de moeite waard. Prachtige jurken met toebehoren op prachtige wijze geëxposeerd. Mooie stoffen van sits, zijde, katoen, damast bijzonder uitgerust met sieraden, tasjes, gereedschap ed. Heel erg mooi. Hierna gingen we wandelen door de prachtige tuin met beelden. Gelukkig was het net even droog, zodat we konden genieten. Uiteindelijk kwamen we weer bij de borg terecht. 
Hier keken we onze ogen uit. Alles goed en mooi opgesteld. Je waande je de borgvrouwe zelve, zo compleet. Wat ik mooi vond was o.a. natuurlijk alle opgestelde voorwerpen, maar ook dat de klokken op tijd liepen en er echte bloemen waren. Leuk. Vervolgens liepen we nog over het pad naar de museumboerderij. Hierin oude gebruiksvoorwerpen en een tentoonstelling van Yvonne Struys. 

"Gewaden, waaiers en kragen

Van restanten handgeschept papier tot kimono’s, kazuifels en strijdhemden; de gewaden met teksten, veren en leer combineren het aardse met het liturgische, de natuur met de kunsten."


Een bijzondere tentoonstelling, maar wel leuk bedacht, vond ik. De prijzen waren ook heel bijzonder. Op het landgoed verder nog een grote duiventil, een arbeidershuisje en de boomgaard. Ook het Ede Staal pad zagen we nog. Ook wetenswaardig omdat het a.s. vrijdag 22 juli, 25 jaar geleden is dat hij is overleden én om het feit dat ik best wel een grote fan van hem ben. In het Dagblad v/h Noorden stond een artikel over hem en hij heeft jaren in Leens gewoond. Na weer een mooi tochtje door leuke kleine dorpjes waren we rond kwart over vijf weer thuis. Een geslaagde middag!
Vandaag heb ik weer even iets aan het julilapje gedaan. Ik moet er goed daglicht bij hebben, anders kan ik het haast niet zien. 't Wordt wel wat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten